Marco Chiera
|
04/03/2024 - Ultima actualizare 04/03/2024

David G. Lancaster, William Thomas Crow | Anul 2006

Tratamentul manipulativ osteopatic al unei femei în vârstă de 26 de anico’ paralizie Bell’s

Patologie:

Paralisi di Bell

Tipul de studiu:

Rapoarte de caz

Data publicării cercetării:

01-05-2006

Image

Scopul studiului

  • Obiectiv: să demonstreze utilitatea OMT în tratarea unui pacientco’ paralizie Bell prin îmbunătățirea circulației limfatice.
  • Rezultat măsurat: evaluarea simptomelor.

Participanți

  • Număr: 1
  • Descriere: femeie, 26 de ani. Slăbiciune facială pe partea dreaptăco’ reducerea simțului gustului de o săptămână, după o zi în care ava’t trează toată noaptea pentru a studia. Absența traumatismelor, a tulburărilor de auz, lipsa unei infecții anterioareco’ virusul herpes simplex de tip 1 și a procedurilor dentare recente. Amigda’lectomie;de’ vârsta de 7 ani a avut un episod de slăbiciune facială care a durat o lună. Nu a luat niciun drog.
    Examenul fizic a arătat o slăbiciune a pleoapei drepteco’ o întârziere în clipire, o ușoară cădere a feței pe partea dreaptă și buze care rămâneau plate pe partea dreaptămo’ când încerca să zâmbească. Cu excepția nervului facial drept, ceilalți nervi cranieni erau intacți,de’ fel ca și reflexele tendinoase profunde ale membrelor superioare și inferioare, forța și sensibilitatea musculară.
    Examinarea structurală osteopatică a evidențiat o disfuncție în flexia și rotațiade’terală pe partea dreaptă a craniului,de’ nivelul vertebrelor cervicale C2 și C5, restricții fascialede’ nivel cervical și toracic, precum și disfuncții somatice iliace și sacroiliace pe partea dreaptă.

Intervenții și evaluări

  • Evaluarea simptomelor.
  • 2 ședințe de 20 de minute de OMTde’ interval de 1 săptămână.
  • OMT: tratament care vizează rezolvarea disfuncțiilor somatice și îmbunătățirea circulației limfatice.
    • la nivel sacroiliac și cervical, tehnici de energie musculară;
    • Pentru circulația limfatică, au fost tratate strâmtoarea toracică, diafragma respiratorie, diafragma suboccipitală și tentoriul cerebelului, folosind tehnici miofasciale, de țesut moale, de drenaj, de pompare limfatică și de echilibrare a tensiunii membranare.

Rezultate

A doua zi după tratament, cea mai mare parte a tonusului muscular a reapărut, precum și simțul gustului. La trei zile după tratament, în urma consumului de băuturi alcoolice, pacientul a avut o zi de agravare a simptomelor. Cu toate acestea, această înrăutățire a dispărut în decurs de o săptămână după tratament. A existat o încetinire a mișcării pleoapelor.

La o săptămână după al doilea tratament, pacientul era asimptomatic.

Discuție

S-a demonstrat că OMT ajută un pacient care suferă de paralizia Bell.

Este important ca osteopatul săco’noascăpo’ anatomia nervului facial în traseul său prin osul temporal, pentru că numaimo’ poate înțelege, explica și trata simptomele în cel mai bun mod posibil. În cazul de față, acesteco’noștințe au permis să se deducă că disfuncția pacientului era localizatăde’ nivelul corzii timpanice.

Inflamația din canalul facial afectează de fapt funcția nervului facial și a ramurilor sale intraosoase, provocând ischemie și compresie, și poate afecta, de asemenea, simțul gustului, lăcrimarea și urechile.

Într-o astfel de situație, devine esențial să se restabilească echilibrul fluidelor prin stimularea circulației limfatice. Sistemul limfatic absoarbe moleculele mari care nu sunt absorbite în mod normal în sânge, hrănește celulele și se apără împotriva agenților patogeni prin intermediul ganglionilor limfatici. Cu toate acestea, în cazul unei inflamații, fluxul limfatic este obstrucționat, iar lichidul sea’ulează sub formă de edem. În plus, restricțiile fasciale rezultate în urma inflamației împiedică mușchii să se contracte ritmic și să stimuleze fluxul limfatic.

Din acest motiv, restricțiile au fost tratate în patru puncte limfatice cheie: strâmtoarea toracică, diafragma respiratorie, diafragma suboccipitală și tentoriul cerebelului.

Rezultatele obținute arată că OMT poate fi un tratament eficient pentru paralizia Bell, un tratament care poate fi utilizat în combinațieco’ sau chiar ca alternativăde’ medicație.

Revizuirea Osteopedia

Editat de Marco Chiera

Puncte forte: Primul studiu privind OMT și paralizia Bell; descriere bună a tehnicilor utilizate; accent pe importanța unui sistem limfatic care funcționeazăpo’.

Limitări: ca toate rapoartele de caz, este dificil de generalizat; lipsa unei urmăriri pe termen mediu și lung; evaluarea oarecum “sumară” a simptomelor (în secțiunea de rezultate, sefa’ referire în mod genericde’ tonusul muscular).

Sunteți osteopat?

Înscrieți-vă și bucurați-vă de beneficiile calității de membru. Creați-vă un profil public și publicați-vă studiile. Este gratuit!

Înregistrați-vă acum

Școală sau organizație de formare?

Înscrieți-vă și bucurați-vă de beneficiile calității de membru. Creați-vă un profil public și publicați-vă studiile. Este gratuit!

Înregistrați-vă acum

Vrei să devii osteopat? Sunteți student?

Înscrieți-vă și bucurați-vă de beneficiile calității de membru. Creați-vă un profil public și publicați-vă studiile. Este gratuit!

Înregistrați-vă acum