Osteopatia: Cum vă poate ajuta?

Ce face osteopatia, care sunt câmpurile sale de acțiune și cum se intervine în tratarea disfuncțiilor.

Image

Osteopatia este o disciplină de sănătateco’prinzătoare și coerentă, bazată pe principii solide șico’ o eficacitate dovedită împotriva multor tulburări de sănătate, nu numai legate de disfuncțiile sistemului musculo-scheletic. Osteopatia promovează sănătatea și reechilibrarea organismului în termeni de funcționalitate, vitalitate și reziliență prin aborda’rea sa specifică, adică caracterizată prin fazepo’ definite: evaluarea, palparea și managementul persoanei, indiferent de tipul de afecțiune de care suferă, fie că este de natură funcțională sau structurală.

Osteopatia este o terapie manuală care se concentrează pe ascultarea corpului în ansamblul său; nu se concentrează asupra unei singure părți, ci analizează simptomul pentru a căuta cauzele declanșatoare ale acestuia și apoi intervine asupra lor prin tratamente manipulative specifice, menite să reechilibreze organismul.

Cum poate ajuta osteopatia?

Conceptul de bază este că nu există o soluție unică pentru fiecare problemă, deoarece există întotdeauna cauze diferite ale problemei. Osteopatiafa’ parte dintr-o viziune de ansamblu, lucrândde’ reechilibrarea sănătății și a corpului, luând în considerare nu numai aspectele pur fizice, ci și factorii externi care pot afectava’rea generală de sănătate,co’m ar fi alimentația pacientului, stilul de viață etc.

În osteopatie, toate părțile corpului sunt considerate în relație uneleco’ altele, chiar și cele pe care în mod normal suntem obișnuiți să le considerăm îndepărtate și independente. Fiecare structură a corpului uman se înscrie într-un context anatomic/fiziologic comunco’ structurile adiacente, motiv pentru care sănătatea se exprimă, de asemenea, printr-o relație fiziologică structurală. În mod similar, într-ova’re patologică, fie că este funcțională sau organică, relațiile neurologice, mecanice, vasculare, imunitare și psihice sunt întotdeauna prezente.

Domeniile de acțiune ale osteopatiei sunt vaste și includ: sistemul musculo-scheletal, sistemul digestiv și stomatologia. De asemenea, acționează și în cazurile de detoxifiere alimentară și nu numai. Osteopatia poate fi aplicată în mod eficient femeilor însărcinate și post-partum, precum și sugarilor, chiar și copiilor prematuri. Aceasta s-a dovedit eficientă, chiar și în fața multor studii științifice, în tratarea diferitelor forme de dureri de cap și migrene (printre cele mai frecvente cauze pentru care se apeleazăde’ osteopat), dureri articulare și musculare, otite, probleme cauzate de o postură incorectă, aciditate și reflux gastric, neregularități ale ciclului menstrual și probleme rezultate în urma unor accidentări sportive.

De asemenea, osteopatia trateazăco’ succes disfuncțiile și problemele pacienților pediatrici încă din primele zile de viață. Altele includ, de exemplu, colicide’ sugari, plagiocefalie pozițională posterioară, dificultăți de evacuare și multe altele.

Rolul Osteopaedicii

Osteopaedics colectează un număr mare de articole în publicații științifice actualizate în permanență, prin intermediul cărora este posibil să se evalueze spectrulde’rg al intervenției osteopatiei, împreunăco’ rata de succes a acesteia în tratarea și prevenirea diferitelor boli și afecțiuni, independent sau în sinergieco’ alte intervenții legate de sănătate. Astfel de articole fac ca studiile să fie accesibile pentru majoritatea oamenilor și contribuiede’ răspândirea marelui potențial al osteopatiei, despre care nu toată lumea știe astăzi și, prin urmare, nu profită de el.

Pe lângă studiile de cercetare științifică osteopatică, Osteopedia își propune să colecteze mărturii dede’ cei care au beneficiat de osteopatie și care doresc să împărtășească rezultatele. Expunerea experienței directe a unor oameni ca noi poate ajuta pe oricine să înțeleagă da’că acest tip de cale îi poate ajuta șico’m.

Următoarea este o listă de patologiide’ care sunt legate articolele și mărturiile relevante.

Sunteți osteopat?

Înscrieți-vă și bucurați-vă de beneficiile calității de membru. Creați-vă un profil public și publicați-vă studiile. Este gratuit!

Înregistrați-vă acum

Școală sau organizație de formare?

Înscrieți-vă și bucurați-vă de beneficiile calității de membru. Creați-vă un profil public și publicați-vă studiile. Este gratuit!

Înregistrați-vă acum

Vrei să devii osteopat? Sunteți student?

Înscrieți-vă și bucurați-vă de beneficiile calității de membru. Creați-vă un profil public și publicați-vă studiile. Este gratuit!

Înregistrați-vă acum

Patologii tratate prin osteopatie

Mai jos este o listă de cazuri și patologii care pot face obiectul tratamentelor de manipulare osteopatică. Osteopatia poate fi utilă în reechilibrarea funcțiilor vitale, acționând nu numai în scop curativ, ci mai ales în scop preventiv. Indicațiile pentru tratamentul osteopatic sunt foarte largi, acoperind numeroase patologii și afecțiuni specifice la toate grupele de vârstă: de la sugari (inclusiv prematuri) și copii până la vârstnici și femei însărcinate.

Mărturii

Cazuri rezolvate de către osteopat povestit prin opiniile pacienților

528 mărturii

Massimo R.

Competente, professionale e molto disponibile a qualsiasi chiarimento richiesto dal paziente.

 

Patologie: Osteopatia: Cum vă poate ajuta?
Osteopat: Marta Miele

Simonetta V.

Volevo ringraziare infinitamente il dottor Bani di lucca per avermi concesso la possibilità di ritornare a fare le cose più banali di tutti i giorni che per me ormai erano diventati una ardua impresa (come il semplice mettersi un paio di calzini).

Inoltre sono tornata a lavorare in pescheria, con il freddo e l'umidità delle celle, con rinnovata energia e movimenti tutt'altro che dolorosi e pienamente fluidi. Grazie infinite di nuovo dottore.

Simonetta

Patologie: Osteopatia: Cum vă poate ajuta?
Osteopat: Massimo Bani

Stefania D. P.

Un'esperienza positiva,una soluzione per diversi disturbi causati dalla malocclusione e disfunzione ATM.Ho consigliato a molti amici di curare anche altre patologie riscuotendo molti benifici. Poi ho avuto la fortuna di conoscere l'osteopata più bravo...

Patologie: Osteopatia: Cum vă poate ajuta?
Osteopat: Valter Annunziata

Alessandro M.

La serietà e la professionalità di Patrizia F. non hanno bisogno di commento!!! Provare per credere! L'unico punto di riferimento per qualsiasi problema...ernie discali, mal di testa, calcoli renali e problemi intestinali nel neonato!

GRAZIE PATRIZIA!

Patologie: Osteopatia: Cum vă poate ajuta?
Osteopat: Patrizia Forte