Cum să devii un osteopat și să practici

Osteopatia în țara dumneavoastră: profesie de sănătate

În Italia, osteopatia a fost recunoscută ca profesie de sănătate de către Legea Lorenzin, nu. 3/2018pentru care se așteaptă decretul care va defini clar criteriile de evaluare a experienței profesionale, precum și criteriile de recunoaștere a calificărilor echivalente și, în sfârșit, definirea reglementărilor dida’ctice relevante pentru învățământul universitar.

În prezent, formarea osteopatică este responsabilitatea institutelor private care funcționează în Italia dede’ începutul anilor 1990, absolvind mii de osteopați.

Cum să devii un osteopat în Italia:co’m să o faci

În prezent, există două moda’lități de a deveni osteopat în Italia:

  • Urmează unco’rs de 5 ani de osteopatieco’ normă întreagă (T1)
  • Urmează unco’rs de osteopatieco’ frecvență redusă de 5 sau 6 ani (T2)

Du-tede’ Școli de osteopatie în Italia.

Cursuri de formare pentru a deveni osteopat

În Italia există aproximativ 40 de institute de formare osteopatică care funcționează în regim privat. Multe dintre acestea sunt reprezentate de AISO Associazione Italiana Scuole di Osteopatia (Asociația Italiană a Școlilor de Osteopatie), ale cărei activități au ca scop reprezentarea și protejarea calității educației, promovarea și menținerea standardelor internaționale de formare în rândul osteopaților.

T1 curs cu normă întreagă

Programele de formare de tip 1 se adresează absolvenților de liceu sau deținătorilor unei calificări străine echivalente. Creditele educaționale specifice, competențele culturale și profesionale certificate, diplomele, gradele sau alte calificări pot fi recunoscute integral sau parțial, de asemenea, exclusiv de către Consiliul pedagogic al școlii, care stabilește criteriile și procedurile de recunoaștere și/sau de achitare a oricărei datorii educaționale.

Curs de tip 1 cu scutiri

Programele de formare de tip 1 cu scutiri se adresează biologilor, absolvenților de științe ale exercițiului fizic și absolvenților ISEF, care sunt scutiți de examenele pe care le-au susținut deja în timpul studiilor universitare și pentru care au obținut creditele relevante.

Curs T2 cu jumătate de normă

Programele de formare de tip 2 se adresează absolvenților din domeniul sănătății care dețin următoarele diplome de licență cu durata de trei ani în profesiile din domeniul sănătății: fizioterapeut, asistent medical, terapeut ocupațional, terapeut în neuro și psihomotricitate, moașă, podiatru, sau diplome de masterat de nivel 2 în profesiile din domeniul sănătății (medici și dentiști) sau absolvirea integrală a curriculei didactice din anul 5 de studii medicale (cu susținerea examenelor din anul 5 de studii), cu excepția obligației de a obține diploma de medic ca o condiție prealabilă pentru înscrierea la examenul final de obținere a diplomei D.O. (Diplomă în osteopatie).

Școli de osteopatie

Descoperiți toți furnizorii de formare în osteopatie. Osteopedia.com oferă o listă a școlilor pentru a deveni osteopat care funcționează în Italia.

Vezi toate școlile

Sunteți osteopat?

Înscrieți-vă și bucurați-vă de beneficiile calității de membru. Creați-vă un profil public și publicați-vă studiile. Este gratuit!

Înregistrați-vă acum

Școală sau organizație de formare?

Înscrieți-vă și bucurați-vă de beneficiile calității de membru. Creați-vă un profil public și publicați-vă studiile. Este gratuit!

Înregistrați-vă acum

Vrei să devii osteopat? Sunteți student?

Înscrieți-vă și bucurați-vă de beneficiile calității de membru. Creați-vă un profil public și publicați-vă studiile. Este gratuit!

Înregistrați-vă acum