Marco Chiera
|
04/03/2024 - Ultima actualizare 04/03/2024

Manu Goyal, Kanu Goyal, Kanimozhi Narkeesh, Asir J. Samuel, Sorabh Sharma, Subhasish Chatterjee | Anul 2016

Tehnica strain-counterstrain în managementul sindromului nervului interosos anterior: un raport de caz

Domeniul de aplicare:

Sindromul nervului interosos anterior

Tipul de studiu:

Rapoarte de caz

Data publicării cercetării:

16-06-2016

Scopul studiului

  • Obiectiv: să se demonstreze utilitatea tehnicii strain-counterstrain și a altor tehnici în cazurile de sindrom al nervului interosos anterior.
  • Rezultate măsurate: evaluarea forței de prindere și a scrisului de mână.

Participanți

  • Număr: 1
  • Descriere: femeie, 37 de ani. În ultima lună, se chinuia să ținăpo’ stiloul în mâna dreaptă și să scrie. Fără traume, fără dureri de umăr sau de gât. Nu există leziuni da’torate stresului mecanic repetitiv al lucrărilor dentare. Fără antecedente de probleme de sănătate.
    În timpul examinării, strângerea stiloului era anormală și slabă, iar pacientul se străduia să formeze un O (ca șico’m ar fi vrut să facă OK)co’ degetul arătător și degetul mare dede’ mâna dreaptă, probabil din cauza slăbiciunii mușchilor flexori lungi ai degetului mare și a flexorilor profunzi ai degetelor. Nu au apărut anomalii senzoriale. Un manometru hidraulic a raportat o forță de prindere în clește (degetul mare și degetul arătător) de aproximativ 2,25 kg, în comparațieco’ o forță normală de 3,6-8,5 kgde’ femeileco’ vârstaco’prinsă între 33-39 de ani.
    Examenul palpator a evidențiat un punct de declanșare activ în partea anterioară medială a antebrațului, care era hipertrofiat în comparațieco’ celălalt braț.
    Prin urmare, a fostva’bilit un diagnostic de sindrom al nervului interosos anterior (neuropatie a nervului median proximal).

Intervenții și evaluări

  • Evaluareade’ începutul șide’ sfârșitul studiului a forței de prindereco’ ajutorul unui manometru hidraulic și a scrisului de mână.
  • 4 ședințe de tratament pe săptămână, timp de 2 săptămâni.
  • Tratament: criomasaj, mobilizare neurală, stimulare electrică transcutanată a nervilor (TENS) și tensionare-contratensionare a punctului activ de declanșare.

Rezultate

La vizita de monitorizare, forța de prindere s-a îmbunătățitde’ 3,6 kg și scrisul de mână s-a îmbunătățit. Punctul de declanșare era inactiv.

Nu s-a putut efectua o monitorizare.

Discuție

S-a demonstrat că aplicarea tehnicii de contra-întindere s-a dovedit a îmbunătăți forța de prindere în neuropatia de compresie după 2 săptămâni de tratament. Deoarece nu au fost utilizate tehnici de întărire musculară, tehnica de tensiune și numărare a tensiunii poate fi responsabilă pentru această creștere a forței. Acest rezultat este în concorda’nțăco’ un alt studiu care a raportat o creștere a forței musculare după efectuarea tehnicilor de contra-întindere.

Cel mai probabil, tehnica aplicată a crescut câștigul gamma al reflexului de întindere, așaco’m a presupus Lawrence Jones, da’torită plasării mușchiului într-o poziție scurtată sau de confort.

Criomasajul, mobilizarea neurală și TENS au îmbunătățit cel mai probabil extensia și au redus sensibilitatea nervului median, contribuind astfelde’ îmbunătățirea scrisului de mână.

Prin urmare, tehnica ” strain-countestrain ” poate promova întărirea mușchilor și reduce dizabilitatea funcțională prin eliberarea punctelor de declanșare, fără a recurgede’ niciun efort fizic. Cu toate acestea, sunt necesare studii privind eficacitatea sa pe termen lung.

Revizuirea Osteopedia

Editat de Marco Chiera

Puncte forte: imagini utile ale testelor și ale manevrei de numărare a eforturilor utilizate.

Limitări: Ca toate rapoartele de caz, este dificil de generalizat. Deși întărirea musculară este atribuităde’ tensiune-contratensiuneCu toate acestea, nu putem fi siguri de acest lucru, având în vedere utilizarea altor terapii, care sunt doar menționate întâmplător și nu sunt explicate: ar fi fost maipo’ da’că autorii ar fi descris mai detaliat modul în care au aplicat diferitele intervenții. Lipsește o monitorizare.

Sunteți osteopat?

Înscrieți-vă și bucurați-vă de beneficiile calității de membru. Creați-vă un profil public și publicați-vă studiile. Este gratuit!

Înregistrați-vă acum

Școală sau organizație de formare?

Înscrieți-vă și bucurați-vă de beneficiile calității de membru. Creați-vă un profil public și publicați-vă studiile. Este gratuit!

Înregistrați-vă acum

Vrei să devii osteopat? Sunteți student?

Înscrieți-vă și bucurați-vă de beneficiile calității de membru. Creați-vă un profil public și publicați-vă studiile. Este gratuit!

Înregistrați-vă acum